Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek

2013-09-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek paradicsommal és krumplival együtt sütve. A sajtot a lányom vette magának, de neki túl érett, s „büdös” volt, így nekem adta. Én viszont imádom a büdös sajtokat. Ez lett belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Sainte Maure (francia kecskesajt)
  • 0,5 pohár tejföl
  • 4 szelet bacon
  • 4 db nagy csiperkegomba
  • 4 db paradicsom
  • 8 db kicsi újkrumpli
  • kismarék petrezselyem
  • kismarék snidling
  • 1 szál újhagyma szárával
  • só, bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj

1. Lépés

A zöldségeket megmosom. A paradicsomokat félbevágom, a gombák törzsét kitöröm. A törzseket aprítom, egy tálba teszem, hozzáadom a kecskesajtot, tejfölt, aprított petrezselymet, snidlinget. Fűszereztem, s jól összekevertem.

2. Lépés

A gombafejeket betekertem a baconnal, s beletettem egy nagy nyél nélküli serpenyőbe, melybe öntöttem olajat , megtöltöm a kecskesajtkrémmel. Körberakom krumplival és paradicsommal. Az utóbbiakra is teszek egy kevés sajtkeveréket, fűszerezem.. 180 C fokon, hőlégkeverésen megsütöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 228 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    653 kcal
  • Zsír

    32.4g
  • Szénhidrát

    61.8g
  • Fehérje

    30.8g