Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek
2013-09-24- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Kecskesajttal töltött, baconba tekert gombafejek paradicsommal és krumplival együtt sütve. A sajtot a lányom vette magának, de neki túl érett, s „büdös” volt, így nekem adta. Én viszont imádom a büdös sajtokat. Ez lett belőle.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Sainte Maure (francia kecskesajt)
- 0,5 pohár tejföl
- 4 szelet bacon
- 4 db nagy csiperkegomba
- 4 db paradicsom
- 8 db kicsi újkrumpli
- kismarék petrezselyem
- kismarék snidling
- 1 szál újhagyma szárával
- só, bors
- kakukkfű
- olívaolaj
1. Lépés
A zöldségeket megmosom. A paradicsomokat félbevágom, a gombák törzsét kitöröm. A törzseket aprítom, egy tálba teszem, hozzáadom a kecskesajtot, tejfölt, aprított petrezselymet, snidlinget. Fűszereztem, s jól összekevertem.
2. Lépés
A gombafejeket betekertem a baconnal, s beletettem egy nagy nyél nélküli serpenyőbe, melybe öntöttem olajat , megtöltöm a kecskesajtkrémmel. Körberakom krumplival és paradicsommal. Az utóbbiakra is teszek egy kevés sajtkeveréket, fűszerezem.. 180 C fokon, hőlégkeverésen megsütöm.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 228 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
653 kcal -
Zsír
32.4g -
Szénhidrát
61.8g -
Fehérje
30.8g