Spárgasaláta recept

2013-04-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Aki szereti a spárgát, annak szól ez a recept. Bár én nem vagyok oda érte, de így már megeszem. Próbáljátok ki.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db nagyobb konzerves Spárga
  • 8 db Krumpli
  • 1 db Kaliforniai paprika
  • Olaj
  • 1-2 Tojássárgája
  • 1 db Citrom

1. lépés

Ha konzerves spárgánk van, akkor időt spórolunk, mert csak félbevágjuk és ezzel végeztünk. Ha nyers van csak otthon, akkor összevágás előtt puhára pároljuk. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikákra vágjuk.

2. lépés

A majonézes mártással folytatjuk. Egy tálban beletesszük az olajat, a tojássárgáját, a kifacsart citrom levét és a sót, majd habverővel finom krémesre keverjük.

3. lépés

A tányér aljába beleszedjük a mártást, erre rátesszük a főt, karikákra vágott krumplit, majd végül a burgonya tetejére a spárgát. Sóval ízlés szerint megszórjuk és vékonyra csíkokra szelt kaliforniai paprikával díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 721 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    374 kcal
  • Összes Zsír

    8,5 g
  • Koleszterin

    52 mg
  • Szénhidrát

    67,5 g
  • Cukor

    6,6 g
  • Fehérje

    10,7 g