Spárgasaláta recept
2013-04-23- Típus: Különleges saláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 40 perc
Aki szereti a spárgát, annak szól ez a recept. Bár én nem vagyok oda érte, de így már megeszem. Próbáljátok ki.
Ezeket szerezd be:
- 1 db nagyobb konzerves Spárga
- 8 db Krumpli
- 1 db Kaliforniai paprika
- Olaj
- 1-2 Tojássárgája
- 1 db Citrom
- Só
1. lépés
Ha konzerves spárgánk van, akkor időt spórolunk, mert csak félbevágjuk és ezzel végeztünk. Ha nyers van csak otthon, akkor összevágás előtt puhára pároljuk. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2. lépés
A majonézes mártással folytatjuk. Egy tálban beletesszük az olajat, a tojássárgáját, a kifacsart citrom levét és a sót, majd habverővel finom krémesre keverjük.
3. lépés
A tányér aljába beleszedjük a mártást, erre rátesszük a főt, karikákra vágott krumplit, majd végül a burgonya tetejére a spárgát. Sóval ízlés szerint megszórjuk és vékonyra csíkokra szelt kaliforniai paprikával díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 721 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
374 kcal -
Összes Zsír
8,5 g -
Koleszterin
52 mg -
Szénhidrát
67,5 g -
Cukor
6,6 g -
Fehérje
10,7 g