Mézes sült barack

2012-08-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ha a baracknak idénye van, akkor miért ne csinálnánk belőle egy finom desszertet joghurttal és mézzel felturbózva? Ráadásul ezt a grill partit követve készíthetjük.

Ezeket szerezd be:

  • 4 közepes őszibarack
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • 4 evőkanál méz
  • fahéj (ízlés szerint)

1. Lépés

Mossuk meg a barackokat. Vágjuk ketté és vegyük ki a magját. Helyezzük az őszibarack vágott oldalával lefelé a grill sütőre. Alacsony hőfokon süssük puhára, körülbelül 2-4 percig mindkét oldalán.

2. Lépés

Keverjük össze a joghurtot és a fahéjat. Tegyünk 1 evőkanál joghurtot az egyes őszibarack felekre, majd csöpögtessünk rá mézet és a végén szórjuk meg egy kis fahéjjal díszítésképpen.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 515 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vodkával flambírozott banán vanília fagylalttal

  • Körte leveles tésztában

  • Gyömbérrel, fahéjjal sült alma

  • Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal

  • Fagyis körtedesszert

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    131,5 kcal
  • Zsír

    0,1 g
  • Fehérje

    3,4 g
  • Szénhidrát

    31,7 g