Sóskaleves tojással

2012-06-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Sóskalevest mindig a nagymamám csinált. Két tányérral mindig bepusziltam. Annyira laktató volt a tojással, hogy jó pár esetben másodikhoz hozzá sem fogtam.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g Sóska
  • 6 db Tojás
  • 6 dl Tej
  • 8 kiskanál Só
  • 5 evőkanál Cukor
  • Fél dl Olaj

1. lépés

A sóskát megmossuk és felaprítjuk tetszőleges módon. Ha bolti fagyasztott sóskánk van, akkor ezt a pontot kipipálhatjuk. Forró olajba tesszük és addig kevergetjük folyamatosan, amíg a sóskának elfő a leve. Ezzel párhuzamosan egy másik edényben keményre főzzük a tojásokat. Ha tojások készen vannak, megpucoljuk, félbe vágjuk.

2. lépés

1 evőkanál lisztet hozzáadunk a sóskához, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a 6 dl tejet és 4 dl vizet. Cukorral és sóval ízesítjük, a megpucolt kemény tojásokat beletesszük, majd az egészet újból felforraljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

8 470 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    362 kcal
  • Összes Zsír

    22 g
  • Koleszterin

    258 mg
  • Szénhidrát

    27,5 g
  • Cukor

    24,1 g
  • Fehérje

    15,9 g