Sóskaleves tojással
2012-06-24- Típus: Zöldséglevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Sóskalevest mindig a nagymamám csinált. Két tányérral mindig bepusziltam. Annyira laktató volt a tojással, hogy jó pár esetben másodikhoz hozzá sem fogtam.
Ezeket szerezd be:
- 500 g Sóska
- 6 db Tojás
- 6 dl Tej
- 8 kiskanál Só
- 5 evőkanál Cukor
- Fél dl Olaj
1. lépés
A sóskát megmossuk és felaprítjuk tetszőleges módon. Ha bolti fagyasztott sóskánk van, akkor ezt a pontot kipipálhatjuk. Forró olajba tesszük és addig kevergetjük folyamatosan, amíg a sóskának elfő a leve. Ezzel párhuzamosan egy másik edényben keményre főzzük a tojásokat. Ha tojások készen vannak, megpucoljuk, félbe vágjuk.
2. lépés
1 evőkanál lisztet hozzáadunk a sóskához, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a 6 dl tejet és 4 dl vizet. Cukorral és sóval ízesítjük, a megpucolt kemény tojásokat beletesszük, majd az egészet újból felforraljuk.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
8 470 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
362 kcal -
Összes Zsír
22 g -
Koleszterin
258 mg -
Szénhidrát
27,5 g -
Cukor
24,1 g -
Fehérje
15,9 g