Sós ropogós
2012-09-28- Típus: Sós ropogtatni való
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Az egyik olyan recept, ami szinte állandó vége minden családi összejövetelnek, találkozónak.
Ezeket szerezd be:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 3 tojássárgája
- 1 tk só
- szezámmag, mák, sajt
1. lépés
A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, a margarint először elmorzsoljuk a lisztbe, után szépen sorban jön a többi.
2. lépés
Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd a tetejét kenjük meg tojással, majd szórjuk meg sóval, sajttal, szezámmaggal vagy egyéb magvakkal. Ezután vágjuk kis kockákra és sütőlappal bélelt tepsiben süssük 20 perc alatt készre.
fotó: nlcafe
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
7 492 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
502 kcal -
Zsír
27,9 g -
Szénhidrát
53,6 g -
Fehérje
9,2