Sós ropogós

2012-09-28
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Az egyik olyan recept, ami szinte állandó vége minden családi összejövetelnek, találkozónak.

Ezeket szerezd be:

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 tk só
  • szezámmag, mák, sajt

1. lépés

A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, a margarint először elmorzsoljuk a lisztbe, után szépen sorban jön a többi.

2. lépés

Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra, majd a tetejét kenjük meg tojással, majd szórjuk meg sóval, sajttal, szezámmaggal vagy egyéb magvakkal. Ezután vágjuk kis kockákra és sütőlappal bélelt tepsiben süssük 20 perc alatt készre.

 

fotó: nlcafe

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

7 492 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos ropi

  • Sokmagos keksz

  • Sajtos virágok

  • Sajtos ropogtatnivaló

  • Pizzás csavart

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    502 kcal
  • Zsír

    27,9 g
  • Szénhidrát

    53,6 g
  • Fehérje

    9,2