Cheddar sajtos répa szuflé
2012-04-02- Típus: Húsvéti recept, Zöldségfelfújtak, pudingok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Mit is jelent a szó, hogy szuflé? A szuflé magyarosabb nevén felfújtat, könnyű tésztafélét jelent. Általában ezt a hangzatos elnevezést éttermekben szokták használni a különböző ízesítésű desszerteknek.
Ezeket szerezd be:
- 4-5 sárgarépa, hámozott
- 3dl tej
- 1 csésze búzadara
- 3/4 csésze reszelt cheddar sajt
- 1/3 csésze darált hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál só
- 1/3 teáskanál fekete bors
- 3 nagy tojás
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra. Vajazzunk ki egy nagyobb sütőedényt, de használhatunk személyenként egy-egy kis sütőformát, hasonlókat, mint amit cupcake-hez használnánk.
2. Helyezze sárgarépákat egy fazékba, fedjük le egy hüvelyk vízzel. Adjunk hozzá kb 1 teáskanál sót a vízbe. Forraljuk fel és főzzük körülbelül 10 percig, vagy amíg a répa megpuhul. Szűrjük le a sárgarépát és a pürésítsük egy konyhai robotgép vagy egy mixer segítségével.
3. Helyezze sárgarépa pürét egy nagy tálba. Lassan öntsük hozzá a tejet, minden keverésnél egy keveset, annyit, hogy a keverék sima legyen, ne darabos. Keverjük össze a búzadarát a reszelt sajttal, a hagymával, a vajjal, ízesítjük sóval és borssal.
4. Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat. Ezután adjuk habverővel a sárgarépa püréhez.
5. Öntsük be a keveréket az előkészített sütőedényekbe. Süssük 40-45 percig, amíg egy kicsit felfújódik, és enyhén aranybarna lesz a teteje.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 899 megtekintés