Cheddar sajtos répa szuflé

2012-04-02
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Mit is jelent a szó, hogy szuflé? A szuflé magyarosabb nevén felfújtat, könnyű tésztafélét jelent. Általában ezt a hangzatos elnevezést éttermekben szokták használni a különböző ízesítésű desszerteknek.

Ezeket szerezd be:

  • 4-5 sárgarépa, hámozott
  • 3dl tej
  • 1 csésze búzadara
  • 3/4 csésze reszelt cheddar sajt
  • 1/3 csésze darált hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/3 teáskanál fekete bors
  • 3 nagy tojás

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra. Vajazzunk ki egy nagyobb sütőedényt, de használhatunk személyenként egy-egy kis sütőformát, hasonlókat, mint amit cupcake-hez használnánk.

2. Helyezze sárgarépákat egy fazékba, fedjük le egy hüvelyk vízzel. Adjunk hozzá kb 1 teáskanál sót a vízbe. Forraljuk fel és főzzük körülbelül 10 percig, vagy amíg a répa megpuhul. Szűrjük le a sárgarépát és a pürésítsük egy konyhai robotgép vagy egy mixer segítségével.

3. Helyezze sárgarépa pürét egy nagy tálba. Lassan öntsük hozzá a tejet, minden keverésnél egy keveset, annyit, hogy a keverék sima legyen, ne darabos. Keverjük össze a búzadarát a reszelt sajttal, a hagymával, a vajjal, ízesítjük sóval és borssal.

4. Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat. Ezután adjuk habverővel a sárgarépa püréhez.

5. Öntsük be a keveréket az előkészített sütőedényekbe. Süssük 40-45 percig, amíg egy kicsit felfújódik, és enyhén aranybarna lesz a teteje.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 814 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Sütőtökös szuflé

  • Sonkás-spárgás felfújt

  • Almás céklapuding

  • Csörögefánk recept