Rebarbarás-fehér csokis muffin

2012-06-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A rebarbarát nem sokan ismerik. Valószínűleg azért, mert megijednek a furcsa névtől. Pedig nem kell, bátran használjuk, az íze kicsit fanyarkás, de a fehér csokival pont jó!

Ezeket szerezd be:

  • 200 g rebarbara
  • 100 g vaj
  • 150 g cukor
  • 100 g mandula
  • 2 tojás
  • 50 ml tej
  • 150 g liszt
  • 1 dl olaj
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 100 g fehér csokoládé

1. Lépés

Készítsük el a rebarbarát, jól mossuk meg majd tisztítsuk és fejtsük le a külső héját. Dolgozzuk össze a vajat és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a mandulát. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a lisztet, sütőport, olajat és a vaníliás cukrot, végül keverjük bele a kis kockákra vágott rebarbarát és a fehér csokoládét. (Lehet darabolva vagy olvasztva is.)

2. Lépés

Osszuk el a tésztát a muffinpapírokba. Süssük 200°C-on körülbelül 12-15 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 941 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    793 kcal
  • Összes zsír

    43,4 g
  • Szénhidrát

    91,6 g
  • Fehérje

    14,5 g