Rebarbarás-fehér csokis muffin
2012-06-26- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
A rebarbarát nem sokan ismerik. Valószínűleg azért, mert megijednek a furcsa névtől. Pedig nem kell, bátran használjuk, az íze kicsit fanyarkás, de a fehér csokival pont jó!
Ezeket szerezd be:
- 200 g rebarbara
- 100 g vaj
- 150 g cukor
- 100 g mandula
- 2 tojás
- 50 ml tej
- 150 g liszt
- 1 dl olaj
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1 tk vaníliás cukor
- 100 g fehér csokoládé
1. Lépés
Készítsük el a rebarbarát, jól mossuk meg majd tisztítsuk és fejtsük le a külső héját. Dolgozzuk össze a vajat és a cukrot egy nagy tálban. Adjuk hozzá a mandulát. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a lisztet, sütőport, olajat és a vaníliás cukrot, végül keverjük bele a kis kockákra vágott rebarbarát és a fehér csokoládét. (Lehet darabolva vagy olvasztva is.)
2. Lépés
Osszuk el a tésztát a muffinpapírokba. Süssük 200°C-on körülbelül 12-15 percig, vagy amíg aranybarna lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 498 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
793 kcal -
Összes zsír
43,4 g -
Szénhidrát
91,6 g -
Fehérje
14,5 g