Rakott kenyér recept

2012-12-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy családban mindig nagy kérdés lehet, hogy mi legyen a szikkadt kenyérrel. Nos mutatok nektek egy receptet, ami olcsó és finom.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet szikkadt Kenyér
  • 2 dl Tej
  • 4 db Tojás
  • 15 dkg Sajt
  • 1 dl Tejföl
  • Csipet Szerecsendió
  • 2 evőkanál Vaj
  • Bors

1. lépés

Előkapjuk a tepsinket és vajjal szépen kikenjük. Közben a kenyérszeleteket belemártjuk a tejbe, de csak egy pillanatra.

2. lépés

A tojásokat habverővel felverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, szerecsendiót, sót és borsot.

3. lépés

A tojásos masszát a kenyérszeletekre öntjük, kenjük. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, majd előmelegített sütőben körülbelül 15 percen át sütjük.

Kóstoljátok meg kovászos uborkával!

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 609 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

  • Túrós puliszka

  • Katicabogaras szendvics

  • Rakott kenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    385 kcal
  • Összes Zsír

    28,5 g
  • Koleszterin

    231 mg
  • Szénhidrát

    13,9 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    18,8 g