Raffaello sajttorta
2013-05-23- Típus: Sajttorták
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:20 p
A Raffaello már magában is imádni való, mi lesz akkor, ha ráadásul sajttortaformában készül?
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 100 g darált kókuszos keksz
- 100 g kókuszreszelék
- 120 g mandula pehely
- 1 tálba fehér csokoládé
- 2 evőkanál vaj
- Töltelék:
- 700 g krémsajt
- 4 tojás
- 200 g cukor
- 400 ml kókusztej
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 150 ml habtejszín
- Tetejére:
- 2 tábla fehér csokoládé
1. Lépés
Egy téglalap vagy négyzet alakú formát béleljünk ki sütőpapírral, hagyjuk, hogy a papír a forma szélére is érjen. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra.
2. Lépés
Olvasszuk fel az egy tábla csokoládét és a vajat egy tálban, majd keverjük simára. Tegyük félre.
Keverjük hozzá a kókuszreszeléket és a mandulát a darált kekszhez, majd végül az olvasztott csokoládét is hozzákeverjük. Tegyük az így kapott tésztát a forma aljára. Nyomkodjuk le a tenyerünkkel.
3. Lépés
Tegyük egy keverőtálba a krémsajtot, a cukrot és a kókusztejet. Dolgozzuk simára körülbelül 2 percig. Adjuk hozzá a tojásokat, és a tejszínt, majd keverjük tovább alacsony sebességen. Végül keverjük bele a kukoricakeményítőt.
4. Lépés
A kekszet tegyük be a sütőbe, 10 percig sütjük. Utána a krémsajtos krémet kenjük a tészta tetejére, egyenletesen oszlassuk el. Süssük körülbelül 60 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, öntsük a tetejére az olvasztott csokoládét és hagyjuk lehűlni. Később hűtőszekrényben tároljuk, legalább 2 óráig.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
9 247 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
825 kcal -
Zsír
50.6g -
Szénhidrát
73.7g -
Fehérje
25.2g