Epres müzlisüti

2013-04-19
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A kolléganőm a következő recepttel lepett meg. Finom zabpelyhes müzli szelet, nyári gyümölcsökkel. Nem csak eperrel, de más piros gyümölccsel is készíthető.

Ezeket szerezd be:

  • 220 g teljes kiőrlésű liszt
  • 25 g kukoricaliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 100 g zabpehely
  • 220 g margarin
  • 150 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál eper vagy málna lekvár
  • 250 g eper vagy málna

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki egy 20x30cm-s vagy 23x23cm-s tepsit, majd béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a többfajta lisztet, sütőport, zabpelyhet.

2. lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott vajat, és morzsoljuk össze a lisztes keverékkel. Keverjük hozzá 150 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, és kézzel jól keverjük össze. 

3. lépés

A tészta háromnegyed  részét, morzsoljuk, nyomkodjuk a forma aljára. Csepegtessük rá a lekvárt, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni. A tetejét szórjuk meg a megmosott és apró kockákra vágott gyümölccsel, majd szórjuk le a maradék 50g cukorral, majd a tetejére morzsoljuk a megmaradt tésztát. 

4. lépés

Tegyük sütőbe és süssük 45 percig, amíg a tészta szépen megpirul. Sütés után tegyük félre és hagyjuk kihűlni. Felkockázva, porcukorral leszórva tálaljuk. 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 296 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    616 kcal
  • Zsír

    33.2g
  • Szénhidrát

    72.2g
  • Fehérje

    9.3g