Mandulás biscotti

2012-10-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ha ropogós édességre vágyunk, akkor ez a biscotti recept megfelelően csillapítja az édesség utáni vágyunkat.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3/4 csésze forgácsolt mandula
  • 2 nagy tojás
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 1/3 csésze sós vaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál mandula kivonat
  • 2 teáskanál reszelt narancshéj
  • 1 nagy tojásfehérje, kenéshez

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a mandulát. Külön tálban habverővel dolgozzuk össze a tojást, a cukrot, a vajat, a vaníliát, a mandula kivonatot és narancshéjat. Keverjük bele a lisztes keveréket, amíg puha és ragadós tésztát kapunk.

2. lépés

Tegyük a tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre. Gyúrjunk a tésztából egy nagy cipóformát, majd vágjuk kis szeletekre. Helyezzük a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe,a tetejüket felvert tojásfehérjével kenjük meg.

3. lépés

Süssük 15-20 percig, vagy amíg a szélek kezdenek megbarnulni. Helyezzük egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, akkor az egyik felét olvasztott csokiba is márthatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,730 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kókuszos biscotti

  • Pisztáciás biscotti