Mandulás-vörösáfonyás biscotti

2018-01-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Egy tökéletes süteményt hoztam nektek kávéhoz, vagy csak megvendégeléshez.

Ezeket szerezd be:

  • 5 dkg Mandula
  • 1 db Tojás
  • 8 dkg Cukor
  • 14 dkg Liszt
  • 0.5 kávéskanál Sütőpor
  • 1 kiskanál Fahéj
  • 5 dkg Áfonya (vörös)

1. lépés

A sütőt 180°C-ra melegítsük elő. A mandulát pirítsuk meg egy kicsit, majd tegyük félre.

2. lépés

A tojást egy mixerrel keverjük össze a cukorral. A lisztet a fahéjjal és sütőporral összeszitáljuk, majd rászórjuk a cukros tojásra.

3. lépés

Egy keverőlapáttal finoman egymásba keverjük, majd jöhet a mandula és az aszalt vörösáfonya.

4. lépés

A masszát a kivajazott tepsibe tesszük, majd lisztes kézzel egy hosszú tömböt formálunk belőle.

5. lépés

20-25 perc sütés után el is készül. Kivesszük és még a tepsiben hűlni hagyjuk, majd egy késsel szeletekre vágjuk, és még 8-10 percre visszatesszük a sütőbe pirulni, így finom ropogós lesz.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 111 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kókuszos biscotti

  • Mandulás biscotti

  • Pisztáciás biscotti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    201,86 kcal
  • Zsír

    5,27g
  • Koleszterin

    31mg
  • Szénhidrát

    34,97g
  • Cukor

    14,5g
  • Fehérje

    5,3g