Mandulás-vörösáfonyás biscotti
2018-01-29- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Egy tökéletes süteményt hoztam nektek kávéhoz, vagy csak megvendégeléshez.
Ezeket szerezd be:
- 5 dkg Mandula
- 1 db Tojás
- 8 dkg Cukor
- 14 dkg Liszt
- 0.5 kávéskanál Sütőpor
- 1 kiskanál Fahéj
- 5 dkg Áfonya (vörös)
1. lépés
A sütőt 180°C-ra melegítsük elő. A mandulát pirítsuk meg egy kicsit, majd tegyük félre.
2. lépés
A tojást egy mixerrel keverjük össze a cukorral. A lisztet a fahéjjal és sütőporral összeszitáljuk, majd rászórjuk a cukros tojásra.
3. lépés
Egy keverőlapáttal finoman egymásba keverjük, majd jöhet a mandula és az aszalt vörösáfonya.
4. lépés
A masszát a kivajazott tepsibe tesszük, majd lisztes kézzel egy hosszú tömböt formálunk belőle.
5. lépés
20-25 perc sütés után el is készül. Kivesszük és még a tepsiben hűlni hagyjuk, majd egy késsel szeletekre vágjuk, és még 8-10 percre visszatesszük a sütőbe pirulni, így finom ropogós lesz.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 505 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
201,86 kcal -
Zsír
5,27g -
Koleszterin
31mg -
Szénhidrát
34,97g -
Cukor
14,5g -
Fehérje
5,3g