Paradicsomos krumpli

2015-04-27
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egyszerű főzelék, melyet nyáron frissen szedett paradicsommal, télen pedig sűrített paradicsommal készítek.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 2-3 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk só
  • cukor
  • víz

1. Lépés

A krumpli pucoljuk meg, és vékonyan karikázzuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel hogy jól ellepje.

2. Lépés

Ezután öntsük hozzá a sűrített paradicsomot, majd adjuk hozzá a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára a krumplit, majd vegyük ki belőle a zellerzöldet. Közben kóstoljuk, és ha szükséges még cukorral ízesítsük.

3. Lépés

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és készítsünk világos zsemleszínű rántást. Ezután vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.

4. Lépés

A langyosra hűlt rántást, keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük hozzá a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.

5. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk. Én rántott húst kínáltam mellé, de pl. fasírozottal, sült hússal is nagyon finom.

 

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 197 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    535 kcal
  • Zsír

    14.8g
  • Szénhidrát

    93.4g
  • Fehérje

    10.8g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    9.8g