Két emelet boldogság
2014-07-22- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Azonnal rácsaptam erre a süteményre, mikor megláttam. Már a neve is beszédes.
Ezeket szerezd be:
- A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 1.5 csomag sütőpor
- annyi tejföl hogy gyúrható legyen
- A krémhez:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 1 l tej
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- rum
- 2 csomag zselés cukor
- 2 csomag babapiskóta
- A csokimázhoz:
- 1 tábla étcsokoládé
- 3 evőkanál étolaj
1. lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk gáztepsi méretűre, majd a tepsi hátán, 180 fokon kb. 10 perc alatt egyenként világosra sütjük a lapokat.
2. lépés
A pudingokat a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk és jól összekeverjük. A krémet két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a rumot. A másik feléhez adjuk a felaprított zselés cukrot.
3. lépés
Az alsó lapra simítjuk a kakaós krém felét, majd babapiskótával kitesszük és rásimítjuk a maradék barna krémet. Erre teszünk egy új lapot, rásimítjuk a fehér krémet, majd befedjük a harmadik lappal.
4. lépés
A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 764 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1,165 kcal -
Zsír
54.2g -
Koleszterin
41mg -
Szénhidrát
160.4g -
Cukor
114.8g -
Fehérje
12.1g