Sárgabarack krém

2012-09-05
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A finom, kertből szedett barackból készült desszerteknél nincs jobb. Már is van egy ötletem, hogy mit is csináljunk belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csésze aszalt sárgabarack
  • 375 ml víz
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csésze (500 ml) tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag zselatin
  • 2 tojásfehérje
  • 4-5 őszibarack

1. Lépés

Egy kis fazékban keverjük össze az aszalt sárgabarackot, a vizet, a cukrot és a citromhéjat. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 15 percig. Főzzünk belőle szirupot és adjunk hozzá annyi vizet, hogy 2 csésze (500 ml) jöjjön ki belőle. Vágjuk az egész barackokat kockákra és tegyük félre.

2. Lépés

Egy közepes lábasban keverjük el a pudingport, a tejjel, a sárgabarack sziruppal és tojássárgájával. Főzzük közepes lángon folyamatos keverés közben, amíg a puding besűrűsödik.

3. Lépés

Tegyük a zselatint hideg vízbe, és hagyjuk állni, amíg megpuhul, majd adjuk hozzá a forró pudinghoz, és keverjük, amíg feloldódik benne. Adjunk hozzá apróra vágott barackot.

4. Lépés

Verjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a pudinghoz. Öntsük a krémet üvegtálakba vagy pudingos poharakba és tegyük hűtőbe egészen addig, ameddig a puding teljesen megdermed. A tetejét díszítsük barack szeletekkel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 363 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mascarponés eperjoghurtos krém eperrel

  • Csokis banán desszert