Non plus ultra recept

2013-03-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A Non plus ultra főleg lakodalmakról és nagyobb ünnepségekről lehet ismerős. Az elkészítése egy kis rutint igényel, de nem nagy ördöngösség.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 280 g liszt
  • 3 tojássárgája
  • 240 g puha margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1-2 tk vanília aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • Tojáshabhoz:
  • 3 tojásfehérje
  • 250 g porcukor
  • csipet só
  • 1 csepp citromlé
  • Töltéshez:
  • baracklekvár (vagy más ízű lekvár)

1. lépés

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd alaposan összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Mikor ez letelt, sima, lisztezett felületen 3-4 mm vastagságra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kb. 3cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.

2. lépés

A korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a sót és egy kis citromlevet. Ezzel a tojásos keverékkel megkenjük a korongokat, majd 180°C-on aranyszínűre sütjük őket.

3. lépés

Sütés után hagyjuk pihenni, s amikor rendesen kihűltek, akkor párosítsuk össze és lekvárral ragasszuk össze. Baracklekvárral az igazi, de bármilyen ízűvel nagyon finom. Anyukám nutellával is szokta készíteni!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 656 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    531 kcal
  • Zsír

    26.4g
  • Szénhidrát

    68.7g
  • Fehérje

    6.7g