Non plus ultra recept
2013-03-30- Típus: Édes sütemények, Teasütemény
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
A Non plus ultra főleg lakodalmakról és nagyobb ünnepségekről lehet ismerős. Az elkészítése egy kis rutint igényel, de nem nagy ördöngösség.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 280 g liszt
- 3 tojássárgája
- 240 g puha margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál tej
- 1-2 tk vanília aroma
- fél citrom reszelt héja
- Tojáshabhoz:
- 3 tojásfehérje
- 250 g porcukor
- csipet só
- 1 csepp citromlé
- Töltéshez:
- baracklekvár (vagy más ízű lekvár)
1. lépés
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd alaposan összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük. Mikor ez letelt, sima, lisztezett felületen 3-4 mm vastagságra nyújtjuk, majd egy kisebb pogácsaszaggatóval kb. 3cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
2. lépés
A korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a sót és egy kis citromlevet. Ezzel a tojásos keverékkel megkenjük a korongokat, majd 180°C-on aranyszínűre sütjük őket.
3. lépés
Sütés után hagyjuk pihenni, s amikor rendesen kihűltek, akkor párosítsuk össze és lekvárral ragasszuk össze. Baracklekvárral az igazi, de bármilyen ízűvel nagyon finom. Anyukám nutellával is szokta készíteni!
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 656 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
531 kcal -
Zsír
26.4g -
Szénhidrát
68.7g -
Fehérje
6.7g