Narancsos mascarponekrém

2015-01-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Röpke fél óra alatt elkészíthető, vendégváró desszert.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2-3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 4 db narancs
  • porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

1. Lépés

A mascarponét egy tálba tenni, majd hozzáadni a vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, egy narancs reszelt héját és levét, és fakanállal jó habosra keverni.

2. Lépés

A többi narancsot megpucolni, a fehér részét teljesen eltávolítani, majd gerezdekre szedni, és kisebb darabokra felvágni.

3. Lépés

Ezután óvatosan a mascarpone krémhez keverni.
A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd apránként szintén óvatosan összeforgatni a narancsos-mascarponekrémmel. Amennyiben rögtön nem tálaljuk, akkor hűtőbe tenni az elkészült krémet.

4. Lépés

Tálalás előtt poharakba kanalazni, majd a tetejére narancshéjat reszelni, és narancskarikával díszíteni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 769 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    370 kcal
  • Zsír

    24g
  • Szénhidrát

    32g
  • Fehérje

    9.9g
  • Koleszterin

    88mg
  • Cukor

    24.4g

Kommentek