Narancsos kalács

2013-01-06
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Amikor ezt a receptet készítem, akkor a ház mindig megtelik finom illatokkal. A sütemény több napig is eláll, én lekvárral szoktam enni, reggelire, de kávé mellé magában is nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 125 g cukor
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 125 ml olaj
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 125 ml narancslé
  • 2 narancs héja

1. lépés

Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.

2. lépés

Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.

3. lépés

Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 602 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    499 kcal
  • Zsír

    19.6g
  • Szénhidrát

    75.4g
  • Fehérje

    8.1g