Mini vendégváró palacsinta

2013-02-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egyik alkalommal nem volt kedvem (meg talán időm sem) túl sokat foglalkozni a vendégváró falatokkal, ameddig elkészültem a főfogással, ezért ezeket az aranyos mini amerikai palacsintákat készítettem el. Ezek teljesen alap ízesítésben készültek juharsziruppal, mézzel lecsöpögtetve, de tehetünk a tésztájába csoki reszeléket, reszelt almát, fahéjat, citromot, már is más élményt kapunk.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 tojás
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • Díszítés:
  • pár szem gyümölcs (áfonya, eper, málna)
  • mentalevél
  • juharszirup vagy méz

1. lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet, az olajat és a tojást, és keverjük össze egy habverővel.

2. lépés

Öntsünk 1 evőkanál tésztát a forró serpenyő közepére, és süssük, amíg aranybarna lesz mindkét oldalon. Szedjük ki a serpenyőből, amikor buborékok kezdenek megjelenni a tetején.

3. lépés

Tegyünk 3-4 darabot egymás tetejére, majd menta levelet és igény szerint áfonyát, epret, málnát vagy más gyümölcsöt, szúrjuk át egy partifogpiszkálóval, majd locsoljuk le juharsziruppal vagy mézzel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 010 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    185 kcal
  • Zsír

    6,3 g
  • Szénhidrát

    26.9g
  • Fehérje

    5g