Meggyes-mákos muffin
2014-04-17- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A Receptváros nyeremény sütőformájában készült a muffin. Nagyon finom lett!
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 1/2 vaníliarúd
- 2 tojás
- 12 dkg gluténmentes liszt
- 3 dkg darált mák
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 citrom
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg magozott meggybefőtt
1. Lépés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). A puha vajat habverővel habosítjuk a cukorral meg a vaníliarúd kikapargatott belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
2. Lépés
Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport, meg az őrölt fahéjat, és fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. A masszára reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet, meg a lecsöpögtetett meggybefőttet, és mindezt néhány mozdulattal elkeverjük.
3. Lépés
A kész tésztát kiadagoljuk a muffin tepsi horpadásaiba, és nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a beléjük szúrt tű tisztán jön ki. 12 db lesz belőle.
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
4 653 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
691 kcal -
Zsír
36.6g -
Szénhidrát
83g -
Fehérje
8.3g -
Koleszterin
164mg -
Cukor
56.8g