Meggyes lepény
2014-09-10- Típus: Piskóták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Meggyes lepényt az unokáim nagyon imádják, ezért gyakran készítek nekik. Ráadásul gyors édességről van szó.
Ezeket szerezd be:
- 25 deka cukor
- 4 egész tojás
- 12 evőkanál étolaj
- 12 evőkanál tej
- 1csg sütőpor
- 25 deka rétesliszt
- 300 g kimagozott, cukrozott meggy
1. Lépés
A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra kikevertem, majd hozzáadtam a tejet és végül a sütőporral elkevert réteslisztet.
2. Lépés
A tésztát egy 24x22cm-es sütőpapiros tepsibe öntöttem és a tetejére rászórtam a cukros meggyet. 170 fokon megsütöm. Ez a recept tulajdonképpen más gyümölccsel is készíthető.
Értékelések
(3.6 / 5)
5 személy értékelt
5 828 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
680 kcal -
Zsír
31.5g -
Szénhidrát
97.2g -
Fehérje
10.4g -
Koleszterin
112mg -
Cukor
43.3g