Meggyes lepény

2014-09-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Meggyes lepényt az unokáim nagyon imádják, ezért gyakran készítek nekik. Ráadásul gyors édességről van szó.

Ezeket szerezd be:

  • 25 deka cukor
  • 4 egész tojás
  • 12 evőkanál étolaj
  • 12 evőkanál tej
  • 1csg sütőpor
  • 25 deka rétesliszt
  • 300 g kimagozott, cukrozott meggy

1. Lépés

A tojásokat a cukorral és az olajjal habosra kikevertem, majd hozzáadtam a tejet és végül a sütőporral elkevert réteslisztet.

2. Lépés

A tésztát egy 24x22cm-es sütőpapiros tepsibe öntöttem és a tetejére rászórtam a cukros meggyet. 170 fokon megsütöm. Ez a recept tulajdonképpen más gyümölccsel is készíthető.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 828 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás lepény recept

  • Mangós piskóta

  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    680 kcal
  • Zsír

    31.5g
  • Szénhidrát

    97.2g
  • Fehérje

    10.4g
  • Koleszterin

    112mg
  • Cukor

    43.3g