Grillázs golyó

2015-04-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az elkészült golyó olyan finom, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Ezeket szerezd be:

  • Hozzávalók a grillázshoz:
  • 20 dkg dió
  • 3-4 ek kristálycukor
  • Többi hozzávaló:
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • darált háztartási keksz

1. Lépés

A grillázshoz a diót és a kristálycukrot állandó kevergetés mellett karamellizáljuk meg. Vigyázzunk nehogy a cukor megégjen, mert akkor keserű lesz.

2. Lépés

Egy fém tálcát, (vagy tepsit) kenjünk meg vajjal, majd öntsük rá az elkészült diós-karamellt. Ezután hűtsük ki teljesen, majd tördeljük kisebb darabokra, és diódarálón daráljuk le.

3. Lépés

A ledarált grillázsból tegyünk félre pár kanállal, az elkészült golyók beleforgatásához.

4. Lépés

A maradék grillázst keverjük alaposan össze a mascarponéval, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint porcukorral. Ezután apránként adjunk hozzá annyi darált kekszet, hogy egy könnyen formázható, de már nem ragadós, masszát kapjunk. Megformázás előtt helyezzük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és könnyebben tudjunk a masszával bánni.

5. Lépés

Nedvesítsük be a kezünket, majd formázzunk a masszából diónyi golyókat. Ezután hempergessük bele a félretett darált grillázsba, majd helyezzük egymásmellé egy tálcára, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a golyókat, majd kínáljuk.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 135 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tiramisu golyó recept

  • Kekszes-lekváros bonbon

  • Cappuccino golyók

  • Zserbógolyó recept

  • Gesztenyegolyó

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    562 kcal
  • Zsír

    36.4g
  • Szénhidrát

    49.3g
  • Fehérje

    15.8g
  • Koleszterin

    26mg
  • Cukor

    26.3g