Grillázs golyó
2015-04-01- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az elkészült golyó olyan finom, hogy egyszerűen nem lehet abbahagyni.
Ezeket szerezd be:
- Hozzávalók a grillázshoz:
- 20 dkg dió
- 3-4 ek kristálycukor
- Többi hozzávaló:
- 20 dkg mascarpone
- 2 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- darált háztartási keksz
1. Lépés
A grillázshoz a diót és a kristálycukrot állandó kevergetés mellett karamellizáljuk meg. Vigyázzunk nehogy a cukor megégjen, mert akkor keserű lesz.
2. Lépés
Egy fém tálcát, (vagy tepsit) kenjünk meg vajjal, majd öntsük rá az elkészült diós-karamellt. Ezután hűtsük ki teljesen, majd tördeljük kisebb darabokra, és diódarálón daráljuk le.
3. Lépés
A ledarált grillázsból tegyünk félre pár kanállal, az elkészült golyók beleforgatásához.
4. Lépés
A maradék grillázst keverjük alaposan össze a mascarponéval, a vaníliás cukorral, és ízlés szerint porcukorral. Ezután apránként adjunk hozzá annyi darált kekszet, hogy egy könnyen formázható, de már nem ragadós, masszát kapjunk. Megformázás előtt helyezzük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és könnyebben tudjunk a masszával bánni.
5. Lépés
Nedvesítsük be a kezünket, majd formázzunk a masszából diónyi golyókat. Ezután hempergessük bele a félretett darált grillázsba, majd helyezzük egymásmellé egy tálcára, és tálalásig tegyük vissza a hűtőbe.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a golyókat, majd kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 234 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
562 kcal -
Zsír
36.4g -
Szénhidrát
49.3g -
Fehérje
15.8g -
Koleszterin
26mg -
Cukor
26.3g