Savanyú veseleves
2012-07-04- Típus: Savanyú leves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Vese. Mennyire is szeretjük. Enyhén macerás az elkészítése, de nem vészes. Nekem is elsőre sikerült. Nem általános, szokványos recept, de arra tökéletes, hogy egy hétvégi családi ebédnél kicsit beújítsunk.
Ezeket szerezd be:
- 600 g Sertésvese (már megtisztítva)
- 1 kiskanál Só
- 1-2 csipet Bors
- 1 db Tyúkhús leveskocka
- 1-2 db Répa
- 1 db Petrezselyemgyökér
- 4 db Babérlevél
- 2 evőkanál Liszt
- 2 dl Tejföl
- 2 teáskanál Ecet
Előkészítésként megtisztítjuk a vesét és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
1. lépés
A hagymát lereszeljük és kevés zsíron üvegesre pároljuk, majd a vesét hozzáadjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük kb. 2 liter vízzel és beledobjuk a leveskockát, répát, petrezselyemgyökeret és a babérleveleket. Puhára főzzük az egészet, ami körülbelül 30 perc.
2. lépés
A főzéssel párhuzamosan a rántással is foglalkozunk. 3 dkg zsíron a lisztet megpirítjuk zsemleszínűre, majd felöntjük 2-2,5 dl vízzel és hozzáadjuk a készülő leveshez.
3. lépés
Utolsó fázisként, tejföllel és ecettel összeforraljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 949 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
412 kcal -
Összes Zsír
25,3 g -
Koleszterin
22 mg -
Szénhidrát
7,7 g -
Cukor
0,8 g -
Fehérje
38,3 g