Savanyú veseleves

2012-07-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Vese. Mennyire is szeretjük. Enyhén macerás az elkészítése, de nem vészes. Nekem is elsőre sikerült. Nem általános, szokványos recept, de arra tökéletes, hogy egy hétvégi családi ebédnél kicsit beújítsunk.

Ezeket szerezd be:

  • 600 g Sertésvese (már megtisztítva)
  • 1 kiskanál Só
  • 1-2 csipet Bors
  • 1 db Tyúkhús leveskocka
  • 1-2 db Répa
  • 1 db Petrezselyemgyökér
  • 4 db Babérlevél
  • 2 evőkanál Liszt
  • 2 dl Tejföl
  • 2 teáskanál Ecet

Előkészítésként megtisztítjuk a vesét és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

1. lépés

A hagymát lereszeljük és kevés zsíron üvegesre pároljuk, majd a vesét hozzáadjuk és sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük kb. 2 liter vízzel és beledobjuk a leveskockát, répát, petrezselyemgyökeret és a babérleveleket. Puhára főzzük az egészet, ami körülbelül 30 perc.

2. lépés

A főzéssel párhuzamosan a rántással is foglalkozunk. 3 dkg zsíron a lisztet megpirítjuk zsemleszínűre, majd felöntjük 2-2,5 dl vízzel és hozzáadjuk a készülő leveshez.

3. lépés

Utolsó fázisként, tejföllel és ecettel összeforraljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 949 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú tojásleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    412 kcal
  • Összes Zsír

    25,3 g
  • Koleszterin

    22 mg
  • Szénhidrát

    7,7 g
  • Cukor

    0,8 g
  • Fehérje

    38,3 g

Kommentek