Borsos koszorúcskák
2012-11-02- Típus: Kalács, Szénhidrát nap
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:50 p
Amikor hétvégente anyukán sütögetős kedvében volt, akkor előfordult, hogy elővette a kézügyességét és finom borsos sós süteményt készített.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg Liszt
- 2 db Tojás
- 15 dkg Libazsír
- Kevés Bor
- 4 cl Rum
- Bors
- 1 evőkanál Só
- Szezámmag
1. lépés
A libazsírt összedolgozzuk a liszttel, közben borssal és sóval fűszerezzük. Mindeközben hozzáadunk egy darab egész tojást és egy másik tojásnak a sárgáját. (A fehérjét ne dobjuk ki, mert később szükségünk lesz rá.) Öntsünk hozzá (persze csak ha szeretjük, de azért ajánlott) rumot és annyi bort, hogy a tészta állaga kemény, de azért jól formázható legyen. Alaposan gyúrjuk össze, majd egy órán keresztül pihentessük.
2. lépés
Ha letelt az 1 óra, akkor jön a neheze, bár aki jó volt még az iskolában a különböző technikai vagy rajzos feladatokban, annak szerintem meg sem kottyan. Megjegyzem, hogy én aztán piszkosul megszenvedtem vele… :) Szóval pár fonással (három fonással elég), kalács formákat alakítunk ki, majd koszorú alakban behajtjuk, összehajtjuk. Aki szereti a tetején a szezámmagot, az kenje be a a koszorú tetejét a félretett tojásfehérjével, szórja be a szezámmal, majd tegyük be az előmelegített sütőbe és közepes fokozaton süssük meg.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 072 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
861 kcal -
Összes Zsír
41,6 g -
Koleszterin
119 mg -
Szénhidrát
96,7 g -
Cukor
0,6 g -
Fehérje
16,1 g