Lime-os panna cotta recept

2012-04-15
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A panna cotta Észak-Olaszországból származó édes, fényes felületű puding recept. Sokfajta ízesítésben készíthető, az egyik kedvencem ez a lime-os verzió.

Ezeket szerezd be:

  • 2,5 dl tej
  • 7 dl tejszín
  • 1 lime leve és reszelt héja
  • 15 dkg cukor
  • 2,5 kiskanál zselatinpor
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • menta levél

Recept elkészítés

1. A tejszínt a tej háromnegyedével, a cukorral forralni kezdjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd levesszük a tűzről és legalább 10 percig állni hagyjuk.

2. A maradék tejet felhevítjük, majd beleszórjuk a zselatint és simára keverjük.

3. A tejszínt újból felforraljuk, hozzáadjuk a zselatinos keveréket, bele reszeljük egy lime héját, és csöpögtetünk bele 2 evőkanál lime levet, hozzáöntjük a vanília aromát. Addig keverjük, míg minden egyenletesen elkeveredik. Kis pudingos tálakba vagy sütőformákba öntjük. Legalább 4 órát hagyjuk állni a hűtőben.

Tálalás előtt meleg vízbe áztatjuk kb. 3 percre, majd a sütőformák oldalát ütögetve kistányérokra borítjuk. A tetejére lime-t reszelünk és mentalevéllel díszítjük.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 248 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

  • Kávés panna cotta recept