Lekváros szívecskék

2013-10-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 55 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A következő receptet a gyerekek, de a kedvesünk is igazán szeretni fogja. Valentin-napra, születésnapra is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 250g lágy sótlan vaj
  • 140g porcukor
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 300g sima liszt
  • kedvenc lekvár (jobb a sűrűbb állagú)
  • Máz:
  • 2 evőkanál pudingpor
  • 85g porcukor

1. Lépés

Verjük össze a vajat és a cukrot, amíg puha krémet kapunk. Adjuk hozzá a vaníliát, majd egy fakanállal keverjük hozzá a lisztet és ¼ teáskanál sót. Osszuk a tésztát 36 kis golyóra.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Lapítsuk ki a golyókat, majd alakítsunk mélyedést a tetejébe, hogy szív formát kapjunk. A közepét is nyomjuk be az ujjunkkal, ott lesz a lekvár helye. Rendezzük a szíveket a sütőpapírra.

3. Lépés

Töltsük meg a mélyedéseket lekvárral – én inkább sűrűbb, jamet ajánlok ehhez. Tegyük sütőbe és süssük 8-12 percig , amíg halvány aranyszínű lesz a külsejük.

4. Lépés

Máz elkészítése: Keverjük össze a pudingport és a porcukrot, majd csöpögtessünk hozzá a annyi vizet, hogy nyúlós állaga legyen a máznak. Egy kanál segítségével csíkozzuk be a kekszeket, majd hagyjuk még állni 10 percig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 10
Értékeld a receptet!

10 személy értékelt

4 894 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lekváros rácsos pite

  • Csokoládés zabsüti mandulával

  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    265 kcal
  • Zsír

    12g
  • Szénhidrát

    37g
  • Fehérje

    1g