Lekváros szívecskék
2013-10-15- Típus: Édes sütemények, Linzer
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 55 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A következő receptet a gyerekek, de a kedvesünk is igazán szeretni fogja. Valentin-napra, születésnapra is kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 250g lágy sótlan vaj
- 140g porcukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 300g sima liszt
- kedvenc lekvár (jobb a sűrűbb állagú)
- Máz:
- 2 evőkanál pudingpor
- 85g porcukor
1. Lépés
Verjük össze a vajat és a cukrot, amíg puha krémet kapunk. Adjuk hozzá a vaníliát, majd egy fakanállal keverjük hozzá a lisztet és ¼ teáskanál sót. Osszuk a tésztát 36 kis golyóra.
2. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Lapítsuk ki a golyókat, majd alakítsunk mélyedést a tetejébe, hogy szív formát kapjunk. A közepét is nyomjuk be az ujjunkkal, ott lesz a lekvár helye. Rendezzük a szíveket a sütőpapírra.
3. Lépés
Töltsük meg a mélyedéseket lekvárral – én inkább sűrűbb, jamet ajánlok ehhez. Tegyük sütőbe és süssük 8-12 percig , amíg halvány aranyszínű lesz a külsejük.
4. Lépés
Máz elkészítése: Keverjük össze a pudingport és a porcukrot, majd csöpögtessünk hozzá a annyi vizet, hogy nyúlós állaga legyen a máznak. Egy kanál segítségével csíkozzuk be a kekszeket, majd hagyjuk még állni 10 percig.
Értékelések
(5 / 5)
10 személy értékelt
4 894 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
265 kcal -
Zsír
12g -
Szénhidrát
37g -
Fehérje
1g