Rácsos linzer
2012-11-16- Típus: Rácsos sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ha linzer, akkor a mamám. Istenien tudja elkészíteni. Bár a linzerből is számtalan elkészítési mód létezik, én most az egyiket osztanám meg.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Liszt
- 30 dkg Margarin
- 30 dkg Cukor
- 2 db Tojás
- Baracklekvár
1. lépés
A jó kis puha margarint a tojással összekeverjük. Belekeverjük cukrot és a lisztet, majd masszívan átforgatjuk, összegyúrjuk. Gyúrás után a tésztát szétválasztjuk.
2. lépés
Az egyik felét a tepsink méretére kinyújtjuk és a már margarinnal alaposan kikent tepsibe helyezzük. Ezután finom baracklekvárral bekenjük a tetejét.
3. lépés
Kézügyességünk most következik. A tésztánk másik felét körülbelül 1 cm-es csíkokra sodorjuk. Ezeket a csíkokat rácsszerűen a baracklekvárra helyezzük. (A fantáziánk végtelen, használjuk ki!)
4. lépés
A tojásnak a sárgáját jól felhabosítjuk, majd ezzel bekenjük a rácsainkat. Behelyezzük a sütit az előre melegített sütőbe és körülbelül 20 percen át süssük olyan 220-230 °C-on.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 004 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1217 kcal -
Összes Zsír
63,3 g -
Koleszterin
82 mg -
Szénhidrát
153,7 g -
Cukor
89,9 g -
Fehérje
11,3 g