Lakodalmas barack süti
2012-11-26- Típus: Különleges apró sütik
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ki ne ismerné a lakodalmas barack süti? Kislány koromban ámulva néztem, ahogyan a nagymamám készíti azokra az esküvőkre, ahová felkérték őt süteményt sütni. Nem is olyan nehéz elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 2 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 cs sütőpor
- 20 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 1 tk mandula aroma
- 75 dkg liszt
- Töltelékhez:
- 10 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 3 dl tej
- 1 tk keserű kakaó
- 0,5 dl rum
- Díszítéshez piros és zöld ételfesték, mandula aroma
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a mandula kivonatot és a tejet jól összekeverjük, majd fél órára pihenni hagyjuk. A pihenés után a lisztet és a sütőport is hozzá tesszük. Ezután kis golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és halvány aranyszínűre sütjük.
2. lépés
Sütés után kiszedjük a tepsiből és finoman az aljukba kis lyukakat vésünk.
A krém elkészítéséhez a tejet, a cukrot, a kakaót, a darált diót egy lábasba tesszük, majd sűrűre kavarjuk. Később hozzákeverjük a kikapart tésztát és a rumot. A krémmel megtöltjük a golyókat, majd kettőt összenyomunk.
3. lépés
Ezután az egyik felét mandula aromába, a másik felét piros aromába mártjuk, majd mindkét felét meghempergetjük cukorban.
Díszítésképpen még igazi ágakat is tehetünk bele. :)
Értékelések
(3.8 / 5)
11 személy értékelt
27 601 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
651 kcal -
Zsír
21.7g -
Szénhidrát
100.9g -
Fehérje
11.4g