Krémsajtos kenyérlángos recept

2013-01-25
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Kenyérlángost a helyi búcsúban szoktunk nagyon finomat enni, illetve úgy is ismerős lehet, hogy töki pompos. Nagyon finom, de vigyázzunk vele, mert nagyon laktató és nem éppen kalóriabarát!

A receptet Gyuróné Tímea küldte.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 500g liszt
  • 300g főtt krumpli
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • kis cukor
  • 3 dkg élesztő
  • Tetejére:
  • 450g tejföl
  • 2 tömlős krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

1. lépés

A főtt krumplit áttörjük, 1 kiskanál cukrot, 1 evőkanál sót, 1 dl tejet hozzáadunk. Belekeverjük a margarint, rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Jól átgyúrjuk, és kelni hagyjuk.

Kb. 1 óra múlva kikent lisztezet gáztepsibe belesimítjuk a tésztát.

2. lépés

A tejfölbe belenyomjuk a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, valamint belekeverjük a karikákra vágott vöröshagymát, ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ezt a masszát rásimítjuk a tészta tetejére, és kb. 200 fokon sütjük, amíg a teteje barnulni kezd.

Tálaláskor a tetejét megkenhetjük tejföllel, szórhatunk rá reszelt sajtot.

 

Tipp: Nagyon sok verziója ismert, tehetünk rá egyéb feltétet, mint egy pizzára, még több hagymát, szalámit, bacont, kukoricát, pirított szalonnát… stb.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

6 470 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkás, póréhagymás, kukoricás langalló

  • Kenyérlángos recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    757 kcal
  • Zsír

    35.9g
  • Szénhidrát

    86.1g
  • Fehérje

    23g