Krémsajtos kenyérlángos recept
2013-01-25- Típus: Kenyérlángos receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Kenyérlángost a helyi búcsúban szoktunk nagyon finomat enni, illetve úgy is ismerős lehet, hogy töki pompos. Nagyon finom, de vigyázzunk vele, mert nagyon laktató és nem éppen kalóriabarát!
A receptet Gyuróné Tímea küldte.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 500g liszt
- 300g főtt krumpli
- 5 dkg margarin
- 1 dl tej
- kis cukor
- 3 dkg élesztő
- Tetejére:
- 450g tejföl
- 2 tömlős krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
1. lépés
A főtt krumplit áttörjük, 1 kiskanál cukrot, 1 evőkanál sót, 1 dl tejet hozzáadunk. Belekeverjük a margarint, rászórjuk a lisztet és belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt. Jól átgyúrjuk, és kelni hagyjuk.
Kb. 1 óra múlva kikent lisztezet gáztepsibe belesimítjuk a tésztát.
2. lépés
A tejfölbe belenyomjuk a 2 tömlős sajtot, a fokhagymát, valamint belekeverjük a karikákra vágott vöröshagymát, ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ezt a masszát rásimítjuk a tészta tetejére, és kb. 200 fokon sütjük, amíg a teteje barnulni kezd.
Tálaláskor a tetejét megkenhetjük tejföllel, szórhatunk rá reszelt sajtot.
Tipp: Nagyon sok verziója ismert, tehetünk rá egyéb feltétet, mint egy pizzára, még több hagymát, szalámit, bacont, kukoricát, pirított szalonnát… stb.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
6 470 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
757 kcal -
Zsír
35.9g -
Szénhidrát
86.1g -
Fehérje
23g