Klárika meggyese

2014-09-02
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet és róla neveztem el. Azóta sokszor készítettem a családnak.

Ezeket szerezd be:

  • 30 deka liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Töltelék hozzávalói:
  • 15 deka darált dió
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 kiskanál őrőlt fahéj
  • 3-4 evőkanál kristálycukor

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összedolgozom és elfelezem. Az első lapot kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra helyezem. Lekvárral megkenem és megszurkálom.

2. Lépés

A diót a fahéjjal és a cukorral összekeverem és a lekvárra rászórom. A dióra pedig a kimagozott meggyet teszem. A másik lapot is kinyújtom és a töltelékre rásimítom.

3. Lépés

A tetejét tojásfehérjével kenem le. 170 fokon szép pirosra megsütöm, tálaláskor porcukorral meghintem.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 842 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    611kcal
  • Zsír

    32.8g
  • Szénhidrát

    72.9g
  • Fehérje

    9.7g
  • Koleszterin

    52mg
  • Cukor

    22.1g