Kenhető túrókrém
2012-05-20- Típus: Sós krémek, Szendvics
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Ha partira vagy megvendégelésre készülünk, akkor ezt a receptet bátran felszolgálhatjuk, mint hidegtálat. Tulajdonképpen bármivel párosítható, legyen szó szalámikról, friss zöldségekről.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Tehéntúró
- 1 dl Tejföl
- 5 dkg Vaj
- 1 csokor Metélőhagyma
- 1 csokor Kapor
Itt sincs nehéz dolgunk. Egy tálban a túrót villával széttörjük, szétnyomkodjuk, majd ezután beletesszük a tejfölt, a vajat, a metélőhagymát és ha szeretjük, akkor az apróra vágott kaprot is. Megsózzuk ízlésünknek megfelelően és simára keverjük az egészet. Ha ezzel kész volnánk, akkor teszünk egy fedelet a tálunkra vagy befóliázzuk és 1 órán keresztül pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Kenhetjük szendvicsekre, pirítós kenyérre és tehetünk rá bármit, amit szeretünk.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
4 594 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
351 kcal -
Összes Zsír
28,4 g -
Koleszterin
74 mg -
Szénhidrát
13 g -
Cukor
1,5 g -
Fehérje
12,6 g