Kenhető túrókrém

2012-05-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ha partira vagy megvendégelésre készülünk, akkor ezt a receptet bátran felszolgálhatjuk, mint hidegtálat. Tulajdonképpen bármivel párosítható, legyen szó szalámikról, friss zöldségekről.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Tehéntúró
  • 1 dl Tejföl
  • 5 dkg Vaj
  • 1 csokor Metélőhagyma
  • 1 csokor Kapor

Itt sincs nehéz dolgunk. Egy tálban a túrót villával széttörjük, szétnyomkodjuk, majd ezután beletesszük a tejfölt, a vajat, a metélőhagymát és ha szeretjük, akkor az apróra vágott kaprot is. Megsózzuk ízlésünknek megfelelően és simára keverjük az egészet. Ha ezzel kész volnánk, akkor teszünk egy fedelet a tálunkra vagy befóliázzuk és 1 órán keresztül pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Kenhetjük szendvicsekre, pirítós kenyérre és tehetünk rá bármit, amit szeretünk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 045 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém recept

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    351 kcal
  • Összes Zsír

    28,4 g
  • Koleszterin

    74 mg
  • Szénhidrát

    13 g
  • Cukor

    1,5 g
  • Fehérje

    12,6 g