Kefíres répasaláta

2013-03-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Gyorsan elkészíthető saláta recept, ami még gyorsabban el is fogy. Csak alig kerül pár percünkbe a saláta elkészítése, viszont bármihez használhatjuk. Ajánljuk rántott húsok, grill húsok mellé, de pecsenyékkel is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 4 sárgarépa
  • 1 alma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • 1 pohár kefir
  • 1 tk mustár
  • 1 evőkanál majonéz
  • igény szerint mazsola

1. lépés

A répát, az almát és a fokhagymát lereszeljük. A kefirt összekeverjük a sóval, mustárral és majonézzel, majd egy nagy tálban hozzáöntjük a salátához. Párszor megforgatjuk, a tetejét megszórjuk mazsolával, majd behűtve tároljuk tálalásig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 085 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán saláta bruschettával és virslivel

  • Céklás sóskasaláta sajttal

  • Almás sonkás saláta

  • Mediterrán saláta tojással, baby rákollóval

  • Jégsaláta sajttal és sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    82 kcal
  • Zsír

    1.8g
  • Szénhidrát

    15.1g
  • Fehérje

    2.4g