Kávés keksz kávéhoz

2012-09-06
Kávés keksz
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A következő recept egyszerűen és nagyszerűen ötvözi, miért is szeretjük a kávét. Harmonikus íz, amit akár reggeliként is fogyaszthatunk. Csak győzzük megvárni a reggelt. :)

Ezeket szerezd be:

  • 180 g liszt
  • 1/2 csésze barna cikor
  • 1 tojás
  • 1 dl erős kávé
  • 1 tk sütőpor
  • 2 csipet szódabikarbóna
  • 100 g dió
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 citrom reszelt héja
  • 120 g vaj

1. lépés

Egy robotgép segítségével keverjük krémesre a vajat és a cukrot, majd tegyük hozzá a kávét és a tojást. Dolgozzuk tovább nagy fokozaton. A sütőport, a szódabikarbónát, a citrom héját, a kakaót összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a vajas keverékhez. Végül jöhet bele a dió és a méz.

2. lépés

Gyúrjuk össze a tésztát, hogy egy nagy hengert kapjunk, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük be a hűtőbe. Ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatunk több adagot későbbre. Nem lesz semmi baja, hetekkel, hónapokkal később sem. 1-2 óra pihenés után vegyük elő újból és vágjunk belőle kis szeleteket, majd helyezzük őket papírral bélelt tepsibe.

3. lépés

180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk, majd olyan 15 perc alatt vagy barnulásig készre sütjük őket. Kakaó, kávé, tej mellé kiváló csemege, akár barátnőket várunk trécselésre, vagy csak a tévé előtt nassolnánk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,997 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis pudingos keksz

    Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

    Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

    Kókuszos tekercs

  • Mogyoróvajas kekszek

    Mogyoróvajas kekszek

  • Zabpelyhes keksz

    Zabpelyhes keksz