Kávés keksz kávéhoz
2012-09-06- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A következő recept egyszerűen és nagyszerűen ötvözi, miért is szeretjük a kávét. Harmonikus íz, amit akár reggeliként is fogyaszthatunk. Csak győzzük megvárni a reggelt. :)
Ezeket szerezd be:
- 180 g liszt
- 1/2 csésze barna cikor
- 1 tojás
- 1 dl erős kávé
- 1 tk sütőpor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 100 g dió
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaó
- 1 citrom reszelt héja
- 120 g vaj
1. lépés
Egy robotgép segítségével keverjük krémesre a vajat és a cukrot, majd tegyük hozzá a kávét és a tojást. Dolgozzuk tovább nagy fokozaton. A sütőport, a szódabikarbónát, a citrom héját, a kakaót összekeverjük a liszttel, majd hozzáöntjük a vajas keverékhez. Végül jöhet bele a dió és a méz.
2. lépés
Gyúrjuk össze a tésztát, hogy egy nagy hengert kapjunk, csomagoljuk alufóliába, majd tegyük be a hűtőbe. Ennél a folyamatnál akár le is fagyaszthatunk több adagot későbbre. Nem lesz semmi baja, hetekkel, hónapokkal később sem. 1-2 óra pihenés után vegyük elő újból és vágjunk belőle kis szeleteket, majd helyezzük őket papírral bélelt tepsibe.
3. lépés
180°C-ra előmelegített sütőbe dugjuk, majd olyan 15 perc alatt vagy barnulásig készre sütjük őket. Kakaó, kávé, tej mellé kiváló csemege, akár barátnőket várunk trécselésre, vagy csak a tévé előtt nassolnánk.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
5 916 megtekintés