Karalábés tészta

2013-01-02
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Na igen, nem csak káposztás tészta létezik. Addig nekem meg sem fordult ez a fejemben, amíg anyu egyszer kisebb koromban nem készített ilyet.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Kockatészta
  • 1 db közepes Karalábé
  • 2 evőkanál Olaj
  • Bors

1. lépés

A tésztát sós vízben puhára megfőzzük. A vízbe előtte tegyünk olajat, hogy ne ragadjon össze. Ha elkészült, akkor leszűrjük.

2. lépés

Közben a karalábét megpucoljuk, majd a nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint besózzuk, majd egy 20 percig állni hagyjuk. 20 perc után a levet eresztett karalábét kifacsarjuk, majd egy kis olajon megpirítjuk. Akkor lesz jó, ha az összes víz elpárolog és világos-aranybarnás színe lesz.

3. lépés

A karalábét sóval és borssal ízlésünk szerint még fűszerezzük. Ezután a tésztát és a karalábét alaposan összekeverjük és menten szedjük is a tányérba.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 801 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Zöldséges makarónis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    447 kcal
  • Összes Zsír

    16,1 g
  • Koleszterin

    73 mg
  • Szénhidrát

    63,8 g
  • Cukor

    3,3 g
  • Fehérje

    13,7 g