Kapros-cukkinis muffin
2013-01-04- Típus: Muffin, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Muffin extrém kivitelben. Nálam ez már az, de anyunál innen kezdődik. Aki szereti a cukkinit és nem irtózik a kaportól, az oda lesz ezért.
Ezeket szerezd be:
- 1 db nagy Vöröshagyma
- 25 dkg Cukkini
- 25 dkg Liszt
- Fél teáskanál Szódabikarbóna
- Fél csomag Sütőpor
- 1 evőkanál Kapor
- 2 db Tojás
- 4 kiskanál Só
- 0,5 dl Olaj
- 2 dl natúr Joghurt
1. lépés
A cukkinit héjától megszabadulunk, majd almareszelőn lereszeljük. Körülbelül két evőkanál sóval besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. 10 perc után a levét lecsöpögtetjük. Közben az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk.
2. lépés
Előkapunk két tálat. Az egyik tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sütőporral, tojással és két kiskanál sóval. A másikban az olajat keverjük össze joghurttal és kaporral. Ebbe a joghurtos tálba hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymát és a reszelt cukkinit, végül pedig a lisztes tálat is belekeverjük.
3. lépés
A masszával megtöltjük háromnegyed részig a muffinpapírokat, majd előmelegített sütőbe tesszük és 180 °C-on megsütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 487 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
851 kcal -
Összes Zsír
30,2 g -
Koleszterin
170 mg -
Szénhidrát
116,3 g -
Cukor
13,3 g -
Fehérje
27 g