Kapros-cukkinis muffin

2013-01-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Muffin extrém kivitelben. Nálam ez már az, de anyunál innen kezdődik. Aki szereti a cukkinit és nem irtózik a kaportól, az oda lesz ezért.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db nagy Vöröshagyma
  • 25 dkg Cukkini
  • 25 dkg Liszt
  • Fél teáskanál Szódabikarbóna
  • Fél csomag Sütőpor
  • 1 evőkanál Kapor
  • 2 db Tojás
  • 4 kiskanál Só
  • 0,5 dl Olaj
  • 2 dl natúr Joghurt

1. lépés

A cukkinit héjától megszabadulunk, majd almareszelőn lereszeljük. Körülbelül két evőkanál sóval besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. 10 perc után a levét lecsöpögtetjük. Közben az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk.

2. lépés

Előkapunk két tálat. Az egyik tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, sütőporral, tojással és két kiskanál sóval. A másikban az olajat keverjük össze joghurttal és kaporral. Ebbe a joghurtos tálba hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymát és a reszelt cukkinit, végül pedig a lisztes tálat is belekeverjük.

3. lépés

A masszával megtöltjük háromnegyed részig a muffinpapírokat, majd előmelegített sütőbe tesszük és 180 °C-on megsütjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 630 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    851 kcal
  • Összes Zsír

    30,2 g
  • Koleszterin

    170 mg
  • Szénhidrát

    116,3 g
  • Cukor

    13,3 g
  • Fehérje

    27 g