Citromos kevert
2012-09-08- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Ehhez a recepthez nincs máshoz szükségünk, mint egy robotgéphez, amivel egyszerűen csak jól összekeverjük a hozzávalókat és rakjuk is a sütőbe.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg búzadara
- 20 dkg liszt
- 2 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál sütőpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 dl natúr joghurt
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és vajazzunk ki egy sütőformát. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a búzadarát, a cukrokat, egy másikban pedig a többi, nedves hozzávalót. Keverjük össze laza mozdulatokkal a két keveréket, vagy akár robotgéppel.
2. lépés
Öntsük a tésztát a formába és süssük a tésztát 40-50 perc alatt készre, azért ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is szépen megsült. Tálaljuk porcukorral meghintve.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
325 kcal -
Zsír
2,9 g -
Szénhidrát
65,5 g -
Fehérje
9,1 g