Csokis bonbon recept

2016-10-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Karácsonyra ideális ajándék a nagymamának, főleg, ha a gyerekekkel együtt készítjük.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg mandula
  • 10 dkg pisztácia
  • 35 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • A díszítéshez:
  • 2 ek porcukor

1. lépés

A mandulát és a pisztáciát megtisztítjuk, forró vízbe áztatjuk, hogy kicsit megpuhuljanak. Mindkettőt hagyjuk megszáradni, majd aprítógépben megőröljük.

2. lépés

Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és összedolgozzuk, belekeverjük a rumot. A mandulát szintén pürésítjük a megmaradt cukorral és 1 evőkanál vízzel. Az egészet sima masszává gyúrjuk.

3. lépés

Kisebb gombócokat formázunk belőlük, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.

4. lépés

A bonbonok egyharmadát a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy a máz megszilárduljon.

5. lépés

A maradék bonbonok felét kakaóporban, a másik felét porcukorban meghempergetjük. Igény szerint díszíthetjük fehér csokival.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 933 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás Raffaello golyó

  • Diétás trüffel golyó

  • Paleo kókuszgolyó

  • Csokis-narancsos energia bomba

  • Grillázs golyó