Csokis bonbon recept
2016-10-28- Típus: Bonbon
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Karácsonyra ideális ajándék a nagymamának, főleg, ha a gyerekekkel együtt készítjük.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg mandula
- 10 dkg pisztácia
- 35 dkg porcukor
- 1 ek rum
- A díszítéshez:
- 2 ek porcukor
1. lépés
A mandulát és a pisztáciát megtisztítjuk, forró vízbe áztatjuk, hogy kicsit megpuhuljanak. Mindkettőt hagyjuk megszáradni, majd aprítógépben megőröljük.
2. lépés
Hozzáadunk 5 dkg porcukrot, és összedolgozzuk, belekeverjük a rumot. A mandulát szintén pürésítjük a megmaradt cukorral és 1 evőkanál vízzel. Az egészet sima masszává gyúrjuk.
3. lépés
Kisebb gombócokat formázunk belőlük, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak.
4. lépés
A bonbonok egyharmadát a felolvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra tesszük, hogy a máz megszilárduljon.
5. lépés
A maradék bonbonok felét kakaóporban, a másik felét porcukorban meghempergetjük. Igény szerint díszíthetjük fehér csokival.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 121 megtekintés