Firenzei mandulás keksz – gluténmentes

2013-11-27
  • Hány főre: 7
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Karácsonykor már többször készítettem el, nagyon egyszerű.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg apróra vágott héj nélküli mandula
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt (mantler) gluténmentes
  • 1.5 dl tejszín

1. Lépés

A mandulát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat és a tejszínt összekeverjük és öt percig főzzük.A tűzről való levétel után belekeverjük a lisztet is.

2. Lépés

A masszából kanállal kis halmokat szaggatunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 fokon 8-10 percig sütjük. Már is fogyasztható, és ízletes is. Jó étvágyat hozzá.

 

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4,611 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Pekándiós keksz

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    405 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    34.4g
  • Fehérje

    9.5g
  • Koleszterin

    19mg
  • Cukor

    24.9g