Gyors epres Creme Brulee

2012-08-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A Creme Brulee (Créme Bruleé) sokak által ismert francia édesség, ami a tetején lévő karamellizált cukorról lehet megismerni. Sokan úgy gondolják, hogy egy nehezen elkészíthető finomság, pedig egyszerűen kész lehetünk vele.

Ezeket szerezd be:

  • 4 evőkanál eper lekvár
  • 8 dl (vagy pohár) görög joghurt
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 4 szem eper

1. Lépés

Tegyünk mindegyik sütőformánk vagy pudingos formánk aljára az eper- vagy bármilyen erdei gyümölcsös lekvárból. Egy botmixer segítségével verjük fel a görög joghurtot habosra, majd kanalazzunk mindegyik sütőformába belőle.

2. Lépés

Szórjuk meg mindegyik tetejét egy evőkanál barna cukorral és kezdjük egy konyhai lángpisztollyal meg pörkölni a tetején. Akkor jó, ha egészen megbarnult, de vigyázzunk, ne égessük!

Tálaláskor a tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, eper karikákkal vagy tálaljuk vanília fagylalttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,660 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Banános hideg Creme Brulée

  • Szedres Créme Brulée

  • Rózsás karamell felfújt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    195,4 kcal
  • Zsír

    0,1 g
  • Fehérje

    16,1 g
  • Szénhidrát

    32,3 g