Grillezett garnéla

2012-06-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ki gondolta volna, hogy nem csak a szárnyasokat, vörös húsokat, hanem a tenger gyümölcseit is lehet grillezni?

Íme egy fincsi fűszeres recept.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag garnéla rák (fagyasztott)
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1/2 evőkanál grill fűszersó
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 tk chili

1. lépés

Kezdjük a grill előkészítésével. Kinek faszenes, ki elektromos grillsütővel dolgozik, a lényeg, hogy jól melegítsük elő.Ha fagyasztott garnélákkal dolgozunk, akkor a pácolás előtt várjuk meg, amíg kiengednek.

2. lépés

Keverjük össze a pác hozzávalókat, az olívaolajat, a fűszereket, a citromlevet egy tálban, majd keverjük bele az előkészített, páncél nélküli garnélákat. Hagyjuk hűtőben állni körülbelül fél órát, így a húsok kellőképpen átveszik a fűszeres ízt.

3. lépés

Hűtőből kivéve nyársra húzzuk a rákokat, tetszés szerint zöldségeket is, például hagymát, krumplit, paradicsomot is feltűzhetünk rá. Ha elég meleg a grill, akkor elég mindkét oldalán 10 percig sütni.

Tálaljuk grillezett zöldségekkel vagy steak burgonyával.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5,730 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görög bárány vegyes salátával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

  • Fehérboros grillezett pangasius mángolddal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    366 kcal
  • Összes Zsír

    28,4 g
  • Szénhidrát

    0,9 g
  • Fehérje

    26,3 g