Fehér csokis sajttorta áfonya öntettel
2012-12-23- Típus: Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő torta recept ránézésre gyönyörű, ízre pedig felejthetetlen! És a legjobb benne, hogy még sütni sem kell. Köszönjük Farkas Bettinek a receptet!
Ezeket szerezd be:
- Tortához:
- 11 dkg keksz
- 5 dkg olvasztott margarin
- 15 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg natúr krémsajt
- 12 g porcukor
- 250 ml tejszín
- Öntethez:
- 125 g áfonya
- 35 g cukor
- 2 evőkanál víz
1. lépés
Egy tálcára sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzünk egy tortagyűrűt. A margarint megolvasztjuk, a kekszet ledaráljuk, és összekeverjük, majd ezt az elegyet szépen egyenletesen belenyomkodjuk a karika aljába.
Hűtőbe tesszük, míg elkészül a krém. A fehér csokit megolvasztjuk gőz fölött, majd hagyjuk hűlni. A krémsajtot a porcukorral összekeverjük, majd hozzá keverjük a fehér csokit is.
2. lépés
A tejszínt felverjük kemény habbá és finom mozdulatokkal belekeverjük a sajtkrémbe. A kekszes alapra kanalazzuk, és elterítjük, tetejét egyenesre simítjuk és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Az öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni, amíg a cukor elolvad és az áfonya picit megpuhul. Ez elég gyorsan bekövetkezik.
3. lépés
Amikor puha, vegyük ki a gyümölcsöt egy külön tálkába, és főzzük tovább a szirupot még 3-4 percen keresztül, míg sűrűbb lesz. Aztán tegyük bele vissza az áfonyát és hagyjuk kihűlni.
Ha a sajtkrém megdermedt, akkor levehetjük a karikát óvatosan, majd óvatosan rákanalazzuk a már kihűlt öntetet.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
10 167 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
230 kcal -
Zsír
15.3g -
Szénhidrát
21.7g -
Fehérje
2.6g