Gesztenyés puncsos szelet
2014-06-23- Típus: Krémes sütemények
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Szeretem a puncsosat és szeretem a gesztenyéset. Együtt a kettő csupa élvezet.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 1 egész tojás
- 12 deka porcukor
- 5 deka margarin
- 1 deci tej
- 1 csg szalalalkáli
- 35 deka liszt
- Gesztenyekrém hozzávalói:
- 4 deci tej
- 1csg vaníliás puding
- 20 deka porcukor
- 20 deka margarin
- ízlés szerint rum
- 1csg gesztenyemassza
- Puncsos krém hozzávalói:
- 1 összetőrt süteménylap
- 1 deci rum
- sárgabaracklekvár
- A tetejére:
- 1 tábla olvasztott étcsokoládé
1. Lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrom és 4 lapot sütök belőle. 24×22-es margarinnal kikent, liszttel hintett sütőlapon 180 fokon megsütöm.
2. Lépés
Amikor a lapokat kisütöm, egyet összetörök, majd lekvárral összekeverem és rummal meglocsolom. Az alsó lapot lekvárral megkenem és erre teszem az összetört piskótás keveréket.
3. Lépés
A tetejét ismét lekvárral lekenem és ráteszem a második lapot. Erre a gesztenyekrém kerül. A pudingot a tejjel szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.
4. Lépés
A margarint a porcukorral és ízlés szerinti rummal kikeverem. A kihűlt pudinggal összekeverem és jól kihabosítom a gesztenyés krémet, majd a lapra simítom.
5. Lépés
A krémre kerül a harmadik lap, amit olvasztott csokoládéval bevonok. Egy éjszakát a hűtőbe teszem és reggel szeletelhető is.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 426 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
772 kcal -
Zsír
27.1g -
Szénhidrát
118g -
Fehérje
9g -
Koleszterin
29mg -
Cukor
69.4g