Gesztenyés puncsos szelet

2014-06-23
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Szeretem a puncsosat és szeretem a gesztenyéset. Együtt a kettő csupa élvezet.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 1 egész tojás
  • 12 deka porcukor
  • 5 deka margarin
  • 1 deci tej
  • 1 csg szalalalkáli
  • 35 deka liszt
  • Gesztenyekrém hozzávalói:
  • 4 deci tej
  • 1csg vaníliás puding
  • 20 deka porcukor
  • 20 deka margarin
  • ízlés szerint rum
  • 1csg gesztenyemassza
  • Puncsos krém hozzávalói:
  • 1 összetőrt süteménylap
  • 1 deci rum
  • sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • 1 tábla olvasztott étcsokoládé

1. Lépés

A tészta hozzávalóit összegyúrom és 4 lapot sütök belőle. 24×22-es margarinnal kikent, liszttel hintett sütőlapon 180 fokon megsütöm.

2. Lépés

Amikor a lapokat kisütöm, egyet összetörök, majd lekvárral összekeverem és rummal meglocsolom. Az alsó lapot lekvárral megkenem és erre teszem az összetört piskótás keveréket.

3. Lépés

A tetejét ismét lekvárral lekenem és ráteszem a második lapot. Erre a gesztenyekrém kerül. A pudingot a tejjel szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.

4. Lépés

A margarint a porcukorral és ízlés szerinti rummal kikeverem. A kihűlt pudinggal összekeverem és jól kihabosítom a gesztenyés krémet, majd a lapra simítom.

5. Lépés

A krémre kerül a harmadik lap, amit olvasztott csokoládéval bevonok. Egy éjszakát a hűtőbe teszem és reggel szeletelhető is.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 426 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Diós habos szelet

  • Gyümölcsös szelet

  • Lime kocka recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    772 kcal
  • Zsír

    27.1g
  • Szénhidrát

    118g
  • Fehérje

    9g
  • Koleszterin

    29mg
  • Cukor

    69.4g