Fűszeres pizzás csigák

2012-11-15
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Képzeljétek, ma kaptam finom Dolmio szószt, ezért rögtön készítettem belőle pizzás csigát!

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 310 ml tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/4 csésze vaj
  • 1/4 ek só
  • 3 csésze sima liszt
  • 1 csésze rétesliszt
  • Töltelékhez:
  • 1 üveg Dolmio szósz
  • 1 csésze kukorica, vegyes zöldség
  • 1 csésze sonka, vagy szalámi
  • igény szerint egyéb feltét
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 evőkanál oregánó

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy kisebb lábasban melegítsük 180 ml tejet a cukorral alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az élesztőt, majd tegyük félre 10 percre.

2. lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojást a tejföllel és a maradék 125 ml tejjel. Öntsük egybe az élesztős keverékkel. Keverjük össze mindkét lisztet, öntsük az élesztős keverékhez fokozatosan, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle labdát, majd letakarva hagyjuk kelni fél órát.

3. lépés

Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a Dolmio szósszal. Azután tegyünk rá minden finomságot, például feldarabolt sonkát, szalámit, kukoricát, zöldségeket, mindent, ami egy jó pizzán elfér. Szórjuk meg a fűszerekkel.

4. lépés

Ezután tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk 1 cm széles darabokra, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kivajazott sütőtálba. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, majd mehet a sütőbe 35 percre.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

2 065 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    553 kcal
  • Zsír

    14.6g
  • Szénhidrát

    87.4g
  • Fehérje

    15.7g

Kommentek

  • Szutor Bélane

    Elkészítettem a csigát egy kicsi változtatással, konzerv sűrített paradicsomot tettem rá ( nem volt itthon Dolmio) és úgy a többi rávalót, ami a hűtőben szembe jött. Isteni finom lett ! A tésztája finom, puha, lágy! Nekem 20 perc alatt megsült 180 fokon.. Próbáljátok ki! Köszönöm a receptet!!!