Fűszeres pizzás csigák
2012-11-15- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Képzeljétek, ma kaptam finom Dolmio szószt, ezért rögtön készítettem belőle pizzás csigát!
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 310 ml tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag élesztő
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1/4 csésze vaj
- 1/4 ek só
- 3 csésze sima liszt
- 1 csésze rétesliszt
- Töltelékhez:
- 1 üveg Dolmio szósz
- 1 csésze kukorica, vegyes zöldség
- 1 csésze sonka, vagy szalámi
- igény szerint egyéb feltét
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál majoranna
- 1 evőkanál oregánó
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy kisebb lábasban melegítsük 180 ml tejet a cukorral alacsony lángon, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az élesztőt, majd tegyük félre 10 percre.
2. lépés
Egy nagy tálban verjük fel a tojást a tejföllel és a maradék 125 ml tejjel. Öntsük egybe az élesztős keverékkel. Keverjük össze mindkét lisztet, öntsük az élesztős keverékhez fokozatosan, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle labdát, majd letakarva hagyjuk kelni fél órát.
3. lépés
Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg a Dolmio szósszal. Azután tegyünk rá minden finomságot, például feldarabolt sonkát, szalámit, kukoricát, zöldségeket, mindent, ami egy jó pizzán elfér. Szórjuk meg a fűszerekkel.
4. lépés
Ezután tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk 1 cm széles darabokra, majd tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kivajazott sütőtálba. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal, majd mehet a sütőbe 35 percre.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
4 049 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
553 kcal -
Zsír
14.6g -
Szénhidrát
87.4g -
Fehérje
15.7g