Fűszeres burgonya

2012-10-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A barátnőm imádja a sültkrumplit. Az egyik alkalommal olyan jól eltalálta a fűszerezését, hogy azóta így kérem.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Krumpli
  • 1 db Vöröshagyma
  • 4 evőkanál Olaj
  • 25 dkg Zöldborsó
  • 1 Chili
  • 1 kávéskanál Köménymag
  • 1 kávéskanál Kurkuma
  • 1 csipetnyi Gyömbér

1. lépés

Felszeleteljük a hagymát, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vagy hasábokra vágott krumplit, gyömbért, apróra vágott chilit, köményt és kurkumát. Jól átkeverjük, hogy a fűszerezés mindenhova eljusson.

2. lépés

Miután összekevertük, átöntjük az egészet egy tűzálló tálba, tepsibe. A zöldborsót most keverjük hozzá. Fóliával betekerjük a tetejét, majd előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig készre sütjük közepes fokozaton.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 969 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Camambert-rel sült burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    538 kcal
  • Összes Zsír

    28,8 g
  • Koleszterin

    1 mg
  • Szénhidrát

    60,9 g
  • Cukor

    11,2 g
  • Fehérje

    12,2 g