Fahéjas kekszek

2013-04-12
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Reggelire, uzsonnára, nasiként, ajándékba, barátnőknek, anyák napjára, Húsvétra…Minden alkalomra isteni!

Ezeket szerezd be:

  • 600 g liszt
  • 150 g barna cukor
  • 200 g margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 kk só
  • 2 tk fahéj

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojást a cukorral, a vaníliacukorral, a sóval és a fahéjjal elkeverjük. Hozzádolgozzuk a margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet is. A tésztából kisebb golyókat formálunk, majd egy szilikonos sütőpapírra tesszük és kicsit lelapítjuk.

2. lépés

A kekszeket megszórjuk barna cukorral, majd 180°C-on max. 10 percig sütjük őket.
Egy dobozban tárolva pedig sokáig eláll.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

5 759 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Pudingos keksz recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    545 kcal
  • Zsír

    22g
  • Szénhidrát

    77.5g
  • Fehérje

    9.4g