Ribizlis-túrós kalácska

2013-11-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:30 p

Reggel a kedvenc zöldségesemnél ahol mindig nagyon szép és friss az áru vettem ribizlit és ekkor már meg is volt a fejemben a délutáni süti ötlete!Valahol láttam már ehhez hasonlót,de nem is gondoltam,hogy ilyen jó ízharmónia lesz belőle!

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 kanál cukor
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • fél dl olaj
  • A tetejére:
  • kb 10 dkg ribizli
  • 25 dkg túró

1. lépés

Az élesztőt felfuttatom meleg tejben pici cukorral.Minden hozzávalót a keverőgépbe teszek és lágy,de nem ragadós tésztát készítek.

2. lépés

Áttettem kelesztő tálba és hagytam megkelni.Utána lisztezett deszkára borítom és közepesen vastagra kinyújtom,nagyobb pohárral köröket szaggattam belőle a közepén kicsit benyomkodtam, hogy legyen hely a túrónak.A túrót megízesítem cukorral, vaníliás cukorral, jó édesre,hogy egy kicsit elvegyen a ribizli savanyúságából.

3. lépés

Sütőpapíros tepsibe raktam belekanalaztam a túrót és ráraktam pár szem ribizlit.Hagytam még kelni egy jó 15 percet.Megkentem tojással és előmelegített sütőben szépen megsütöttem.Igazán finom lett!

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 539 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás puffancsok

  • Édes töltött zsemle

  • Vatruska recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    619 kcal
  • Zsír

    5.3g
  • Szénhidrát

    114.7g
  • Fehérje

    26g