Ribizlis-túrós kalácska
2013-11-09- Típus: Töltött desszertek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 2:0 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 2:30 p
Reggel a kedvenc zöldségesemnél ahol mindig nagyon szép és friss az áru vettem ribizlit és ekkor már meg is volt a fejemben a délutáni süti ötlete!Valahol láttam már ehhez hasonlót,de nem is gondoltam,hogy ilyen jó ízharmónia lesz belőle!
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 3 kanál cukor
- 2-3 dl tej
- 1 tojás
- fél dl olaj
- A tetejére:
- kb 10 dkg ribizli
- 25 dkg túró
1. lépés
Az élesztőt felfuttatom meleg tejben pici cukorral.Minden hozzávalót a keverőgépbe teszek és lágy,de nem ragadós tésztát készítek.
2. lépés
Áttettem kelesztő tálba és hagytam megkelni.Utána lisztezett deszkára borítom és közepesen vastagra kinyújtom,nagyobb pohárral köröket szaggattam belőle a közepén kicsit benyomkodtam, hogy legyen hely a túrónak.A túrót megízesítem cukorral, vaníliás cukorral, jó édesre,hogy egy kicsit elvegyen a ribizli savanyúságából.
3. lépés
Sütőpapíros tepsibe raktam belekanalaztam a túrót és ráraktam pár szem ribizlit.Hagytam még kelni egy jó 15 percet.Megkentem tojással és előmelegített sütőben szépen megsütöttem.Igazán finom lett!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 539 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
619 kcal -
Zsír
5.3g -
Szénhidrát
114.7g -
Fehérje
26g