Epres-pudingos desszert

2012-06-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 6 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Mindenkivel történhet egyszer-kétszer olyan, hogy nincs kedve főzni. Általában nálunk a nagyobb főzések és családi ebédelések hétvégente történnek, amikor rengeteg testvér, rokon szalad össze mindenhonnan a környékről. Nem lehet egyszerűen mindig órákat a konyhában tölteni, ezért ezt a könnyű receptet egy ilyen alkalomra fejlesztettem ki. Nincs nehéz dolgunk, a recept könnyen variálható bármilyen alapanyaggal.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag babapislóta
  • 2 dl tej
  • 2 kiskanál rum
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag puding (tetszőleges ízű)
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • tortareszelék

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Mossuk meg az epreket és vágjuk őket fél vagy negyed darabokra. Szórjuk meg egy evőkanál cukorral, majd tegyük félre. Vegyük elő a babpiskótákat. Egy tálban keverjük össze a tejet a rumaromával, majd finoman mártogassuk bele a piskóták 1/4 részét. Nem kell, hogy teljesen átázzanak, csak hogy át vegye a tejes-rumos aromát.

2. Lépés

Vegyünk elő egy tetszőleges sütőformát és helyezzük a piskótákat az aljára. Ezután gyorsan készítsük el a pudingot. Ez lehet epres ízű, vaníliás, csokis, amilyen van éppen otthon, illetve az is teljesen mindegy, hogy a főzős vagy a sima gyors változatot készítjük. Az utóbbi nagyon megkönnyíti a dolgunk. Öntsük rá az elkészített puding 1/4 részét a piskótákra. Nem kell, hogy minden egyenletes rétegben legyen, ki is kukucskálhatnak a puding alól.

3. Lépés

Szórjuk meg a pudingot egy kis eperrel, majd jöhet rá a tortareszelék, utána ismét babpiskóta-puding-eper-tortareszelék. Ez így fojtatódjon, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. A vége mindig a tortareszelék legyen. Ezután nincs más dolgunk, mint kicsit betenni a sütőbe 160°C-ra. Csak annyi ideig, hogy a csokireszelék megolvadjon, ez kb. 5-6 perc.

 

Tipp: A sütés után vegyük ki és hagyjuk állni egy rácson. Mikor kihűlt, akkor így, vagy hűtőbe téve teljesen behűtve is tálalhatjuk. Természetesen bármilyen gyümölcsből készíthetjük, én a nyári gyümölcsök idején szoktam málnából, barackból, szőlőből, de lehet ugyanúgy banánból, szilvából vagy cseresznyéből.

 

Fogás: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,729 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

  • Flambírozott körte vaníliafagylalttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    267 kcal
  • Összes zsír

    7,9 g
  • Szénhidrát

    41,9 g
  • Fehérje

    6,5 g