Egyszerű buggyantott tojás

2012-08-15
Egyszerű buggyantott tojás
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A legjobb és legegészségesebb elkészítési módja a tojásnak, ha semmilyen zsiradékot nem használunk, a buggyantott tojás. Ehhez a recepthez egy kis ügyesség kell, nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 1/8 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • víz

1. Lépés

Töltsünk meg egy kis fazekat vízzel, és enyhén forraljuk fel. Közben törjük fel a tojást egy kis tálban. Így könnyebben tudjuk szépen belecsúsztatni majd a vízbe, anélkül, hogy a tojás szétesne vagy szétfolyna.

2. Lépés

Amikor a víz felforrt, adjuk hozzá az ecetet. Az ecettel a tojásfehérje hamarabb megdermed. Használjuk most a kezünket, egy habverővel erőteljesen keverjük fel a vizet, majd csúsztassuk a tojást a vízben keletkező örvénybe. Ez segíteni fog, hogy a tojás megtartsa az alakját, amikor először ér a vízbe.

3. Lépés

Fedjük le az edényt, kapcsoljuk le a hőt, és várjunk 5 percig. Közben akár elkezdhetünk megpirítani egy pirítóst a reggelihez. Használjunk egy mélyebb kanalat, hogy kiemeljük a tojást a vízből, majd tegyük egy papírtörlőre és hagyjuk lefolyni.

Ezzel a módszerrel a tojássárgája még lágy lesz, de a fehérje rész kemény. Helyezzük a tojást a pirítósra, majd megszórjuk sóval és borssal.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,283 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hot dog házi zsemléből

    Hot-dog házi zsemléből

  • Rakott bundás kenyér

    Rakott bundás kenyér

  • Borsos csirkemáj zsírban sütve

    Borsos csirkemáj zsírban sütve

  • Pizzasonka tükörtojással és csicsókával

    Pizzasonka tükörtojással és csicsókával

  • Pirítós avokádóval

    Pirítós avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    122 kcal
  • Összes Zsír

    6 g
  • Szénhidrát

    10,4 g
  • Fehérje

    10,3 g

Kommentek

  • vörösbor

    hideg vizbe is kéne tenni utána-mert ha ez elmarad akkor a tojás belseje képes tovább “főni”és nem lesz finom amilyenre szeretnénk.