Egyiptomi savanyú uborka recept

2012-05-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Az egyiptomi “Torshi” szó a török savanyúság szóból származik. Nagyon hasonló, mint ahogy mi itthon készítjük.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 kg uborka
  • 1/4 csésze só
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze ecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zeller

1. Lépés

Mossuk meg és vágjuk kis téglalapokra vagy karikákra az uborkát és a zellert. Készítsünk elő egy nagy befőttes üveget, tegyük bele az uborkát és a fokhagymát.

2. Lépés

Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá az ecetet és a sót, majd öntsük az üvegbe.

3. Lépés

Fedjük le a befőttes üveget és hagyjuk 3 napig érlelődni tálalás előtt meleg helyen.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 779 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Házi kovászos uborka

  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Csiperkegombás rizs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    172 kcal
  • Összes Zsír

    0,2 g
  • Fehérje

    1,5 g
  • Szénhidrát

    0,1 g