Egyiptomi savanyú uborka recept
2012-05-08- Típus: Köret, Savanyúság
- Nemzetiség: Egyiptomi
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Az egyiptomi „Torshi” szó a török savanyúság szóból származik. Nagyon hasonló, mint ahogy mi itthon készítjük.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 kg uborka
- 1/4 csésze só
- 1 csésze víz
- 1 csésze ecet
- 1 gerezd fokhagyma
- zeller
1. Lépés
Mossuk meg és vágjuk kis téglalapokra vagy karikákra az uborkát és a zellert. Készítsünk elő egy nagy befőttes üveget, tegyük bele az uborkát és a fokhagymát.
2. Lépés
Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá az ecetet és a sót, majd öntsük az üvegbe.
3. Lépés
Fedjük le a befőttes üveget és hagyjuk 3 napig érlelődni tálalás előtt meleg helyen.
Értékelések
(3.5 / 5)
2 személy értékelt
4 902 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
172 kcal -
Összes Zsír
0,2 g -
Fehérje
1,5 g -
Szénhidrát
0,1 g