Csokoládés-narancsos márvány kalács
2013-10-08- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Az ünnepi illatok körbelengik az egész lakást. A narancs és csokoládé szintén elengedhetetlen része az ünnepeknek. Kezdjük már most a készülődést!
Ezeket szerezd be:
- 225g nagyon puha vaj
- 225g porcukor
- 225g rétesliszt
- 4 nagy tojás
- 2 evőkanál tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 nagy narancs héja és 1 evőkanál narancslé
- 50g narancsos csokoládé darabokra törve
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 180C-ra, vajazzunk ki egy kalácsformát és béleljük ki sütőpapírral. Verjük fel a vajat, keverjük hozzá a cukrot, a tojás és a lisztet, majd dolgozzuk csomómentesre.
2. Lépés
Osszuk szét a keveréket a két részre, az egyikhez adjuk hozzá a tejet, majd a kakaóport, míg a másikhoz a narancslevet, a narancs héjat. Keverjük mindkét adagot simára.
3. Lépés
Kanalazzuk a tésztákat egymásra felváltva, majd egy kanál segítségével húzgáljuk egymásba, ettől lesz márványos mintázatú. Süssük a tortát 45-55 percig, amíg szépen felpúposodik a teteje.
Hagyjuk a süteményt a tepsiben kihűlni. Végezetül olvasszuk meg a narancsos csokoládét, majd öntsük a kalács tetejére.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 517 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
397 kcal -
Zsír
23.1g -
Szénhidrát
41.5g -
Fehérje
5.6g